DEM’den Deniz Gezmiş mesajı: Miraslarına sahip çıkacağız!

DEM’den Deniz Gezmiş mesajı: Miraslarına sahip çıkacağız!

DEM Parti MYK, yaptığı yazılı açıklama ile 52 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş ve iki arkadaşını andı.

AMİDA HABER - Yazılı açıklamada, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 52 yıl önce siyasi bir cinayet ile katledildiği belirtildi. “68’de yakılan özgürlük meşalesi, mücadele eden herkesin, hepimizin yolunu aydınlatmaya devam ediyor” ifadelerine yer verilen açıklama şöyle:

“Kuşkusuz hiçbir kayıp boşuna yaşanmadı, hiçbir acı boşuna çekilmedi. Denizlerin, Mahirlerin, İboların, Mazlumların, Kemal ve Hayrilerin hayalini kurduğu “eşit, özgür yaşam ve barış içinde bir arada yaşama” ideali bugün milyonların ideali haline gelmiştir. Mücadelede yitirdiğimiz devrimci önderlerin tamamı bugün milyonlarca insanın yüreğinde ve mücadelesinde yaşamaktadır. Egemenler devrimci öncüleri darağacına göndererek toplumun devrim ve değişim talebini boğmaya çalışmıştı, ancak 50 yıl sonra toplumun devrim ve değişim talebi daha da büyümüştür. 68’de yakılan özgürlük meşalesi, mücadele eden herkesin, hepimizin yolunu aydınlatmaya devam ediyor.”

‘Özgür yaşam için mücadelemiz sürecek’

Medeniyete, bilime, insan olma erdemine beşiklik eden bu topraklarda, devrimciler ve mücadele edenler dün de baş eğmedi bugün de başı dik bir şekilde geleceğe yürümeye devam ediyor. Deniz, Hüseyin ve Yusuf başta olmak üzere devrim ve demokrasi yolunda hayatını kaybedenleri ve büyük bedeller ödeyenleri saygı ve minnetle anıyoruz. Miraslarına sahip çıkarak, Türkiye halklarının hak ettiği eşit ve özgür yaşamı yaratmak için mücadelemizi sürdüreceğiz.” (Haber Merkezi)

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.